RA Mental Management Tavastia

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Koulu-
tukset

 

Kuukauden Rita 96 (5.9.2017)                 (här på svenska)

ÄLÄ SEKOITA AKTIIVISUUTTA JA SUORITTAMISTA KESKENÄÄN

Tämä on fantastista aikaa, sanoo Brian Tracy. Koskaan aikaisemmin meillä ei ole ollut niin paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia kuin nyt saavuttaa päämääriämme ja käyttää potentiaaliamme. Meitä uhkaa suoranainen vaara hukkua kaikkiin erilaisiin mahdollisuuksiin, joiden välillä valita. Niin paljon kaikkea, mitä haluaisimme tehdä, ja niin vähän aikaa.

Tosiasia on, että emme koskaan ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisimme. Tulemme aina laahaamaan perässä tehtävissämme, toveissamme ja vastuissamme. Mitä nopeammin sen tajuamme, sitä tehokkaammin pystymme valitsemaan sen, mikä on meille tärkeintä. Kaikkein tärkeintä ei ole aina kaikkein helpointa aloittaa ja viedä läpi, minkä vuoksi meillä on taipumus tuhlata voimia sen sijaan yksinkertaisempiin tehtäviin. Sillä välin tärkeä pääsee muuttumaan suureksi ’sammakoksi’, käyttääksemme Brian Tracyn vertauskuvaa. Esimerkiksi kun pitäisi lukea tenttiin tai kirjoittaa tärkeä sähköposti, löytää itsensä siivoamasta kirjoituspöytää tai korjaamasta tuoliaan. Ja mitä vähemmän aikaa on tehtävän suorittamiseen, sitä isommaksi sammakko käy.

On olemassa sanonta, että jos alat päivän syömällä elävän sammakon, voit olla erittäin tyytyväinen, koska pahin on luultavasti ohi siltä päivältä. Siispä mitä tahansa tämä sammakko sinulle edustaa, ei ole mitään järkeä jäädä vain istumaan ja tuijottamaan sitä – tai siirtää sen syömistä ja alkaa puuhailla jonkin muun asian parissa.

Meidän täytyy yksinkertaisesti kehittää rutiineja, jotka tekevät helpommaksi juuri siihen kaikkein tärkeimpään ryhtymisen. Jos meillä ei ole niitä, käy helposti niin, että saatamme kyllä aktivoida itsemme, mutta jollakin sellaisella, mikä ei vie meitä eteenpäin. Meillä on paha tapa sekoittaa aktiivisuus ja suorittaminen. Se voi tulla näkyviin loputtomina turhina keskusteluina, palavereina ja kokouksina. Teemme loputtomasti suunnitelmia, mutta mitään tuloksia ei vain synny.

Kyky valita tärkein ja alkaa suorittaa sitä heti on sekä mentaalinen että fyysinen. Ensin päätät, mikä vie sinua parhaiten eteenpäin nykytilanteessa ja sitten virität toimintalihaksesi tekemään rutiinit, jotka sinun täytyy tarkalleen (mitä ja milloin) suorittaa. Kun olet saanut suoritetuksi sen, minkä olet asettanut tavoitteeksi sille päivälle tai hetkelle, aivoissasi vapautuu palkkioksi endorfiineja. Joka päivä tai joka kerta käy sitten yhä helpommaksi aloittaa ja lopettaa ’sammakko’, ja kohta se tapahtuu automaattisesti, mikä säästää sekä aikaasi että päätöksentekoenergiaasi. Sitten on aika ottaa seuraava ’sammakko’ käsittelyyn.

Brian Tracy väittää, että harjoittelu on avain menestykseen ja onneen. Sitkeällä harjoittelulla voimme saavuttaa minkä tahansa toiveidemme mukaisen tai välttämättömän käyttäytymistavan.

Turisti käveli kadulla ja kysyi kohtaamaltaan katumuusikolta ”Miten pääsen Carnegie Halliin?” Muusikko vastasi: ”Harjoittelemalla, herra, harjoittelemalla.”

Kuukauden sitaatti:

Jos sinun täytyy syödä sammakko, ei kannata kovin kaunan istua katselemassa sitä. -Brian Tracy

Kuukauden kirjavinkit:

Brian Tracy: Eat That Frog (2016)

Anna Perho: Anti-säätäjä, fiksun ajankäyttäjän opas (2017)
 

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi