RA Mental Management Tavastia

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Koulu-
tukset

 

Kuukauden Rita 94 (heinäkuu 2017)                 (här på svenska)

TIEDOSTAMATON SUUNNITTELU

Richard Bandler sanoi kerran, että pettymiseen tarvitaan aimo annos suunnittelua. Ja tässä hän on kyllä asian ytimessä. Me maalaamme itsellemme mielessämme tietoisesti tai alitajuisesti täydellisen loman, onnistuneen juhlan, fantastisen vierailun jossakin, kauniin kodin, vehreän puutarhan, menestyksekkään työprojektin, lupaavan urheilusuorituksen, tai mitä se sitten onkin. Ja kun niin ei sitten käykään, tunnemme itsemme epäonnistuneiksi. Joku on varastanut meiltä karkkimme.

Kiinnitymme helposti niin täysin fantasiaamme, että emme pysty näkemään mahdollisuuksia ja hauskuuksia, joita oikeasti tulee eteemme. Jokin osa aivoistamme tuntuu ajattelevan, että koska ei käynyt niin kuin mielessämme olimme suunnitelleet, se saa sitten olla kokonaan.

Tapaan muistuttaa koulutuksissani Newman & Berkowitzin esittämästä viisaudesta: ”Älä yritä saada ihmisiltä sellaista, mitä he eivät voi antaa sinulle, vaan nauti siitä, mitä he kykenevät tarjoamaan!” Hän tarkoittaa, että tuijotamme niin sokeana sitä kuvaa, jonka mielikuvituksemme meidän eteemme loihtii, että emme huomaa kaikkea sitä hienoa, mitä ihmiset ympärillämme pystyvät meille tosiasiassa antamaan.

Samaten on kaikkien lomia, huippusuorituksia ja erilaisia tulevaisuusvisioita koskevien fantasioidemme kanssa. Ne tekevät meidät sokeiksi kaikelle sille, mitä elämä todellisuudessa pystyy tarjoamaan.

Meidän täytyy siksi antaa mielikuvituksellemme käsittelyä ja ohjata sitä vähän uusille urille. Sen se tekeekin yleensä mielellään, heti kun se vain vapautetaan vanhoista pinttyneistä ajatustavoista.
 

Kuukauden sitaatti:

Et voi estää surun lintua lentämästä pääsi yli, mutta voit estää sitä rakentamasta pesää sinne. -Kiinalainen sananlasku

Kuukauden kirjavinkki:

Mildred Newman & Bernard Berkowitz: Ole sovussa itsesi kanssa,1986. (How to be your own best friend)

 

 


 

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi