RA Mental Management Tavastia

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Koulu-
tukset

 

Kuukauden Rita 83 (maaliskuu 2016)                 (här på svenska)

PAREMMAN TULEVAISUUDEN KOLMEN ASKELEEN MALLI

Tyytymättömyys on luova voima. Jos olisimme koko ajan tyytyväisiä, mitään kehitystä ei tapahtuisi. Tyytymättömyys synnyttää halun kasvaa ja kehittyä, sen mikä rikastuttaa maailmaa sekä henkilökohtaisella että yleisellä tasolla. Haluamme luonnostaan aina enemmän, vaikka meillä on samaan aikaan erinäisistä syistä vaikeaa kaiken muutoksen kanssa.

Kaiken merkittävän muutoksen moottorina näyttää olevan itsekuri, eli juuri se, mikä on meille niin vaikeaa, kun vanhat sisäänajetut mentaaliset ohjelmat ottavat meissä vallan. Kurinalaisuutta tarvitaan, sanoo Bob Proctor, jos haluat saada aikaan jotakin merkityksellistä elämässäsi. Toisin sanoen, sinun täytyy määrätä itsesi tekemään sen minkä tiedät tarpeelliseksi, ja sitten tehdä se.

Selviydyt kurivaatimuksesta, kun muotoilet paperille tai kuvaruudulle selvästi sen, mitä haluat saavuttaa ja ryhdyt välittömästi toimeen. Älä odota oikeaa hetkeä tai lisätietoa. Et kuitenkaan tule tietämään, miten päädyit siihen, ennen kuin jälkeenpäin! Ja ehkä et edes silloinkaan, koska mukana on aina niin paljon satunnaista, joka auttaa meitä tiellä eteenpäin. Ihmiskunta suorittaa koko ajan sellaista, mitä kukaan ei ole tehnyt aikaisemmin, valloitamme vuoria, teemme ennätyksiä, keksimme uusia apuvälineitä. Kukaan ei pysty sanomaan, miten se oikein tapahtuu. Mutta meidän täytyy pystyä kuvittelemaan maali ja pitämään se koko ajan tähtäimessä.

Bob Proctor kuvaa Michael Beckwithiltä saamansa kolmivaiheisen mallin, millä pääsee irti menneestä ja mikä saa odottamaan jotakin hyvää tulevaisuudelta.

  1. Hyväksy! Asiat ovat nyt niin kuin ovat. Ei ole mitään merkitystä sillä, mitä on ollut, mitä on tapahtunut aikaisemmin. Joillakin on ollut kaikkea, ja sitten menettäneet sen, toiset ovat käyneet läpi tosi ikäviä asioita, jotka ovat laittaneet koko elämän vaakalaudalle. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko annat menneen hallita sinua, tai sitten otat itse asiat hallintaasi yksinkertaisesti hyväksymällä nykytilanteen, lähtöpisteesi.

  2. Ota hyvä talteen! Kerää yhteen kaikki hyvä, mikä on elämässäsi ja ympärilläsi. Hyvää on aina olemassa, kun vain saamme silmät auki sille. Mitä enemmän katsot sen perään, sitä enemmän löydät sitä.

  3. Hylkää kaikki muu! Päästä irti, unohda, luovu siitä. Lopeta kieriskelemästä kohtaamissasi epäoikeudenmukaisuuksissa ja vääryyksissä, se tuo vain lisää kurjuutta mukanaan. Unohda, miten paljon työtä olet ehkä tuhlannut sellaiseen, mikä ei olekaan lopulta toiminut. Älä tuhlaa enää enempää aikaa ja huomiota sille.

Kuten vanha visionääri Buckminster Fuller kerran sanoi: "Et pysty koskaan muuttamaan mitään taistelemalla vallitsevia realiteetteja vastaan. Muuttaaksesi jotakin sinun täytyy muotoilla uusi malli, joka poistaa vanhan käytöstä." Saatamme ehkä kuvitella, että meidän täytyy ensin päästä eroon huonosti toimivista asioista, ennen kuin voimme keskittyä johonkin parempaan, mutta niin ei siis välttämättä ole. Kun palelemme, emme ensin poista kylmää, ennen kuin alamme lämmitellä. Ja jos olemme köyhiä, meidän ei täydy ensin hylätä köyhyyttä, ennen kuin alamme ansaita rahaa. Ihan samalla tavoin kuin tavoittelemme lämpöä palellessamme tai rahaa ollessamme köyhiä, voimme myös muissa yhteyksissä nopeuttaa prosessia keskittymällä suoraan päämäärään.


Kuukauden sitaatit:

"Koko maailmankaikkeudessa on vain yksi paikka, jota voit takuuvarmasti parantaa, ja se on sinä itse." - Aldous Huxley

"Tee niin hyvin kuin pystyt siihen asti, kunnes tiedät paremmin. Sitten, kun tiedät paremmin, tee paremmin." – Maya Angelou

Kuukauden kirjavihje:

Bob Proctor: The Art of Living (2015)

 

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi