RA Mental Management Tavastia

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Koulu-
tukset

 

Kuukauden Rita 81 (tammikuu 2016)                 (här på svenska)

UUSI VUOSI, JOKA VIE SINUT SINNE, MINNE HALUAT

Ei tarvitse tietenkään olla aina uusivuosi, jotta aloittaisimme uuden tavan tai muuttaisimme vanhaa. Kuitenkin olemme ehkä valmiimpia laittamaan uuden vaihteen päälle juuri uuden tuoreen vuoden kunniaksi. On jopa olemassa riski, että yritämme muuttaa vähän liiankin paljon ja sitten luovutamme kun se ei onnistukaan ja palaamme takaisin vanhaan ja ajattelemme, että teemme myöhemmin uuden yrityksen.

Meille kerrotaan niin usein, kuinka meidän pitäisi jatkuvasti uusiutua pysyäksemme ajan hermolla, että helposti hypimme uusiutumisjunasta toiseen ehtimättä koskaan oikein pysähtymään ja tekemään rauhallista tilannearviota. Juoksemme oravanpyörässä ja unohdamme, että "rottien kilpajuoksussa ongelmana on, että voittajakin on edelleen rotta".

Riski on siis joutua kahteen eri allikkoon: rottakilpajuoksuun tai taantumiseen. Mitä sitten tehdä? Kaikkihan me haluamme kehittyä ja rikastuttaa elämäämme ja ympäristöämme. Ja tarvitsemme myös jonkinlaista pelivaraa ja kykyä kohdata ja käsitellä odottamattomia ja hämmentäviä tapahtumia, jotka voivat kääntää kaiken päälaelleen.

Oikeastaan riittää tehdä pieniä muutoksia, siten, että ensin muuttaa vain pienen tavan. Ongelma on vain siinä, että se pieni tapa usein on juurtunut hyvin syvään meissä ja jarruttaa haluamiemme tulosten saamista.

  • Mikä on sinun syvään juurtunut tapasi, joka estää tuloksiin pääsemisen?
  • Millaisen uuden tavan haluaisit tilalle?

Useimmiten emme ole tietoisia pinttyneestä tavastamme tai se on niin mukava, että meillä ei ole mitään halua muuttaa sitä. Tämä on tienristeys, jossa joudumme ottamaan kantaa, haluammeko todella saavuttaa uuden tuloksen ottaen huomioon, mitä kaikkea se vaatii. Jos päädyt siihen, että uusi tulos on todellakin tärkeä sinulle, paras tapa on valita, mitä tapaa voit muuttaa ja mitä uutta haluat tilalle ja ajaa uutta tapaa sisään kolmen viikon ajan. Siinä ajassa se automatisoituu eikä enää vaadi energiaasi tai keskittymistä. Sitten voit siirtyä seuraavan tavan muuttamiseen.

Jotta löytäisit sen uuden tavan, joka todellakin tekisi uudesta vuodesta raikkaan ja rikkaan, voisi olla hyvä aloittaa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  • Mihin haluat satsata aivan erityisesti vuonna 2016?
  • Mitä siinä on että haluat satsata juuri siihen? Mikä arvo sillä on sinulle ja ympäristöllesi?
  • Mitä olet jo saavuttanut, johon olet tyytyväinen?
  • Mitkä ovat vahvimmat korttisi?

Joskus meidän täytyy myös muuttaa ajatusmallejamme selviytyäksemme paremmin ja helpommin arjessa. Vaatii sekä aikaa että energiaa toimia uusissa tilanteissa vanhoin ajatusmallein, vähän samoin kuin ajaa ympäriinsä vanhalla GPS:llä, johon uudet tiet ja liikennerajoitukset eivät ole päivittyneet. Ajatusmallien muuttaminen on kuitenkin vaikeampaa kuin jonkin tavan muuttaminen, joten tällöin on enemmän kuin kannattavaa osallistua koulutukseen, jossa saa ohjausta oman GPS:n päivitykseen. Näin pääsee paljon helpommin ja nopeammin siihen, minne haluaa.


Kuukauden sitaatti:


"Ensimmäisen askeleen ottaminen on jokaisen tutkimusmatkan tärkein osa ja ilman epäilystä kaikkein merkittävin." - Platon

"Se, mitä useat meistä eniten tarvitsevat, on joku, joka saa meidät tekemään sen, mitä jo tiedämme." – Ralph Waldo Emerson

Kuukauden kirjavihje:

Mikä tahansa kirja, joka antaa juuri sinulle vinkkejä, mihin haluat navigoida. Tarjonta on suunnaton...
 

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi