RA Training & Coaching

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Koulu-
tukset

 

Kuukauden Rita 61 (31.12.2013)                      (här på svenska)

KIITOLLISUUS

Ei olisi ehkä hullumpi idea aloittaa uusi vuosi 2014 palauttamalla mieleen mistä kaikesta voimme olla kiitollisia. ’Count your blessings’, sanotaan englanniksi, mikä kehoittaa meitä ottamaan talteen kaiken elämän tarjoaman hyvän. Onhan niin, että emme huomaa useinkaan kiinnittää huomiota sellaiseen mikä toimii. Loppujen lopuksihan useimmilla meistä kaikki on uskomattoman hyvin.

Sain ennen joulua rakkaalta kälyltäni mailin, jossa lueteltiin asioita, joista voimme olla tyytyväisiä. Mitä ajattelet näistä?

”Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteet päällä, katto pään päällä ja paikka missä nukkua, olet rikkaampi kuin 75 % maapallon asukkaista.”

”Jos sinulla on rahaa pankissa ja vaihtorahaa kukkarossa, kuulut maapallon 8 %:n kärkijoukkoon, ja jos saat tämän tietokoneellesi, kuulut siihen yhteen prosenttiin, jolla on siihen mahdollisuus.”

”Jos heräsit aamulla enemmän terveenä kuin sairaana, olet paljon onnekkaampi kuin ne lukemattomat, jotka eivät näe elossa edes iltaa.”

”Jos sinun ei ole tarvinnut kokea taistelutantereen pelkoa, vangitun yksinäisyyttä tai kidutuksen kauhuja tai et ole ollut nälän piinaama, olet onnekkaampi kuin 700 miljoonaa muuta ihmistä täällä maailmassa.”

”Jos voit osallistua poliittisiin, uskonnollisiin tai muihin omien mielipiteidesi mukaisiin tapaamisiin ilman painostamisen, vangitsemisen, kidutuksen tai kuoleman pelkoa, olet onnekkaampi kuin 3 miljardia muuta ihmistä.”

”Jos voit pitää pääsi pystyssä ja hymyillä, et kuulu massaan, vaan olet ainutlaatuinen kaikille niille, jotka elävät epätoivossa.”

”Jos pystyt lukemaan tämän, olet onnekas kahdella tavalla. 1) Joku ajatteli sinua ja piti sinua sen arvoisena että saat lukea tämän, ja 2) et kuulu niihin kahteen miljardiin, jotka eivät osaa ylipäänsä lukea.”

”Voisit siis alkaa vuoden 2014 omalla ’syytä olla kiitollinen’ -listallasi ja palauttaa se sitten säännöllisin väliajoin mieleen ja antaa listan edelleen kasvaa. Ja lisäksi voit antaa panoksesi, jotta myös läheisesi tulisivat tietoisiksi, miten onnekkaita he ovat ja miten hyvin heidän asiansa ovat.”

Kuukauden sitaatti:

"Positiivinen asenne ei takaa, että sinulle käy aina hyvin, mutta sen avulla teet kaiken paremmin kuin negatiivisella asenteella."  –  Zig Ziglar

"Elämän kirjava kudos on sama kulutatpa sitä nauraen tai itkien." – Japanilainen sanonta

Kuukauden kirjavihje:

Richard Bandler & Owen Fitzpatrick: Conversations, Freedom is Everything & Love is All the Rest (2005).

Paul McKenna: I Can Make You Happy (2011).
 
Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi