RA Training & Coaching

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Ajan-
kohtaista

 

Kuukauden Rita 5

 TEE PARHAASI JA ANNA ELÄMÄN HOITAA LOPUT -  sekä pidä huoli että sinulla on hauskaa ajaessasi! (här på svenska)

Olemme saaneet jostakin sellaisen käsityksen, että pystymme voimaan hyvin vasta kun elämä on jonkinlaisessa järjestyksessä, siis ’elämä on järjestyksessä -->voida hyvin’.Oikeastaan on kuitenkin ihan päinvastoin, eli ’voida hyvin --> elämä on järjestyksessä’. Kun voimme hyvin niin asiat yleensä järjestyvät. Jaksamme töissä, potkaisemme vastoinkäymisiä persuksiin, kärsivällisyytemme riittää kronkeleiden ihmisten kanssa jne.

Meillä on siis kaikki syy voida niin hyvin kuin mahdollista, oikeastaan se on jopa velvollisuutemme itseämme ja ympäröivää maailmaa kohtaan. Vastaamalla säännöllisesti kysymyksiin, kuten
-          mikä on mielestäsi hauskaa?
-          mihin löytyy helposti motivaatio?
-          miten viihdyt parhaiten elämässäsi?
sinulla on paremmat mahdollisuudet ylläpitää hyvinvointiasi.

Se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi itsekkäästi viis veisata muista. Kestävä onni syntyy antamisesta, ei siitä että saa, sanoo muun muassa Robin Sharma kirjassaan ”Finn din livsuppgift: med munken som sålde sin Ferrari” (Discover Your Destiny With The Monk Who Sold His Ferrari). Antamisen ilo on varmaan tuttua kaikille. Mikään ei tietenkään estä sinua antamasta tavalla, joka tuntuu hauskalta tai hyvältä myös itsellesi. 

Se minkä annat, ja kaikki uhrauksesi ja ponnistelusi, eivät nimittäin aina johda toivottuun tulokseen. Voi olla, että vastaanottaja ei noteeraakaan lahjaasi tai tekoasi, lapsesi eivät anna arvoa uhrauksillesi, asiakkaasi ei kiitä sinua palveluistasi, työsi ei tuotakaan toivottua tulosta (helmiä sioille?), opintosi eivät suju odotetulla tavalla... Jatka listaa. Mikään ei parane sillä, että harmittelet turhaa vaivannäköäsi.Varmista siis, että pidät siitä mitä teet. Että sinulla on samalla kertaa hauskaa. Siten tekemisistäsi on aina jotakin hyötyä tai iloa, riippumatta lopputuloksesta.

Harkitse siis, millaisissa lahjoissa tai teoissa on todella jotain järkeä, hylkää kaikki sellainen, mitä teet vain velvollisuuden vuoksi. Tee lastesi kanssa sellaisia asioita, joista saat itsekin iloa. Tiedosta mitä hyvää asiakaspalvelu merkitsee sinulle, esimerkiksi tunnetta siitä, että olet ammattilainen. Keskity tylsän työn hyviin puoliin, esimerkiksi kahvitaukoihin, kunnes paremmat ajat koittavat. Pidä huolta että opiskelu antaa sinulle muutakin tyydytystä kuin hyviä arvosanoja ja opettajan kehuja.

 ”Tee parhaasi ja anna elämän hoitaa loput” on ehkä hyvä sääntö. Pitämällä hauskaa samalla kun teet parhaasi, et kovin paljoa pety vaikka työsi jäisi tuloksettomaksi. Hyväksyt sen, että suunnitelmasi ja tavoitteesi eivät aina toteudukaan aivan haluamallasi tavalla. Sitäpaitsi, voit loppujen lopuksi saada jotakin paljon parempaa. Kuten Ferrarinsa myynyt munkki sanoo: ” Kun universumi lähettää sinulle aarteen, se tulee usein odottamattomassa pakkauksessa”. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kuukauden kirjat:

Robin Sharma: Finn din livsuppgift med munken som sålde sin Ferrari (2008)                  (Discover Your Destiny With The Monk Who Sold His Ferrari, 2007)

Brendon Burchard: En gyllene biljett till livet (2008)
(Life’s Golden Ticket, 2007)

Sirkka Santapukki: Minuusvoima – Vapaus valita (2006) www.voimapaikka.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kuukauden sitaatit:

Elämä on kuin pyöräilyä. Pitääksesi tasapainon sinun täytyy pysyä liikkeessä. (Albert Einstein)
Jos kaikki tuntuu olevan hallinnassa, vauhtisi on liian hidas.
(Mari Andretti)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi