RA Training & Coaching

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Ajan-
kohtaista

 

Kuukauden Rita 13 (17.3.2009)

ROINAT POIS ELÄMÄSTÄSI (Här på svenska)

Joskus tapahtuu, että tulee sellainen tunne ettei pääse eteenpäin elämässä, ikään kuin kahlaisi mudassa. Silloin kannattaa, sen sijaan että pähkäilee kuran olemusta ja mistä sen ilmaantuminen voi olla merkkinä, alkaa ihan konkreettisesti siivota ympärillään, Feng shuin sanoin, puhdistaa pois ”pysähtyneen energian”, jota aina aikaa myöten kerääntyy nurkkiin. Tämä pysähtynyt energia, joka luultavasti on toinen ilmaisu mudalle, voi syntyä joko ihan fyysisestä liasta, sisäisestä hämmingistä tai turhasta tavarasta. Paljon henkistä mutaa kerääntyy pölynä ja suttuna ilmenevään yleiseen törkyisyyteen. Sisäinen hämminki tai psyykkinen sekamelska saa myös helposti aikaan sen, että ympärillämme oleva ”energia” tulee raskaaksi. Turhat kapineet sitovat luultavasti niin paljon ”energiaa”, että muta alkaa tuntua vähitellen tervalta. Pikkutavaroilla, tarvitsemmepa niitä tai emme, on paha taipumus muodostaa ympärillemme yletön sekasotku. Tämä tekee meidät väsyneiksi ja tylsämielisiksi ja taipuvaisiksi siirtää asioita eteenpäin. Sotku saa meidät pahassa tapauksessa märehtimään menneitä ja estää meitä näkemästä eteenpäin. Se voi jopa saada meidät todella masentuneiksi ja alavireisiksi.  

Miksi ihmeessä annamme tavaran kasaantua ympärillemme? Yksi syy on varmaan se, että kaikille asioille ei yksinkertaisesti ole omaa paikkaa. Toinen syy on, että luulemme, että jollekin voi olla vielä joskus käyttöä. Vai olemmeko perineet keräilymaniamme edellisiltä sukupolvilta, jotka joutuivat elämään paljon meitä vaikeammissa ja köyhemmissä oloissa ja siksi säästämään yhtä sun toista. Roina varmaan myös antaa jollekin turvallisuuden tunnetta. Tavaran kasaaminen todistaa silloin puutteellisesta tulevaisuudenuskostamme ja vain lisää tunnetta että emme pääse eteenpäin elämässä. Joku ehkä syyttää ajan puutetta, mutta se lienee pelkkä tekosyy. Ei kestä kauaakaan päästä asioista eroon, kunhan vain on ottanut sen tavakseen. Ja jo kasaantuneesta tavarasta voi pyrkiä eroon vähän kerrallaan. Kaatopaikat ovat tosin nykyään kalliita, mutta sen hinnan kai täytyy olla valmis maksamaan siitä energiasta, joka Feng shuin mukaan vapautuu puhdistusoperaatiosta. Energia on sähkönäkin nykyään kallista...

Siis yksinkertainen tapa motivoitua ja saada lisää energiaa ja päästä taas elämässään eteenpäin on raivata pois ja putsata ympäriltään pysähtynyttä. On syytä päästää irti vanhasta rojusta ja lahjoista/perintökaluista, jotka ovat palvelleet valmiiksi tai joita emme ole ehkä alun perinkään halunneet. Kun vanha lentää ulos, valmistamme samalla tilaa uusille mahdollisuuksille. Tässä tulee aidossa Feng shui –hengessä joitakin ohjeita siitä, miten nousemme ylös energianotkosta:

1.      Heitä ulos kaikki sellainen, mitä et tarvitse tai halua. Kotisi ei tarvitse todellakaan toimia kaatopaikkana. Kulje kotisi läpi esittäen testikysymystä:” Tarvitsenko todellakin tuota? Ilahdunko tuosta vai mitä se antaa minulle?

2.      Vie kaikki parempi tavara kierrätykseen tai anna se pois. Täällä tosin piilee vaara, että ne loppusijoituspaikkaa odotellessaan unohtuvat johonkin varaston nurkkaan....

3.      Heitä pois kaikki rikkinäinen ja vahingoittunut. Poimi pois kuihtuneet lehdet kasveista ja loppuun palaneet kynttilät.

4.      Muista, että jokainen tavara vie jossakin muodossa aikaasi. Mieti tarkkaan ennen kuin hankit uutta.

5.      Toimiva koti tarkoittaa toimivaa mieltä. Anna kaikille asioille (ja papereille!) oma paikkansa, niin koti ja elämäsi pysyvät helpommin järjestyksessä. Muuttamalla kotiasi annat elämällesi uutta nostetta.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuukauden kirja:

Feng shui –kirjallisuus, esimerkiksi: Käytännön Feng shui (Simon Brown) tai Feng shui sisustuksessa (Mary Lambert)
------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuukauden sitaatti:

Paras pitää itsesi loistavan puhtaana ja kirkkaana; olet se ikkuna jonka läpi katselet maailmaa. George Bernard Shaw
------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi