RA Training & Coaching

 

Viestini

Esittely

Palvelut

Eväitä
elämälle


Kuukauden Rita

Ota
 yhteyttä

 

Ajan-
kohtaista

 

Kuukauden Rita 1

Hyvä lukija!

Tarkoitukseni on käsitellä näissä kuukausikirjeissä erilaisia ajatuksia ja ideoita, joita olen kohdannut kirjallisuudessa, seminaareissa tai keskusteluissa ihmisten kanssa. Kirjoittamalla ne tähän ylös, pääsen itse työstämään niitä samalla kuin ne voivat olla hyödyksi muillekin. Niitä saa mielellään levittää eteenpäin, kunhan lähde mainitaan. Inspiraation näihin kuukausikirjeisiin ja kotisivuuni olen saanut Anders Haglundilta, jonka kotisivua www.lifevision.se lämpimästi suosittelen. Kuukausikirjeeni löytyvät myös kotisivultani www.energiapaju.fi

Kuukausikirjeessäni pyrin esimerkiksi esittelemään kirjoja, jotka ovat herättäneet minussa uusia ajatuksia. Pyrin myös aina poimimaan mukaan jonkin ajatuksia kiteyttävän sitaatin tai aforismin. Kerron kirjeissäni myös uusista koulutuksista ja seminaareista, sekä omista että muiden, jotka voivat olla hyödyksi ja iloksi.

……………………………………………………………………………………………

ITSEKUNNIOITUS, KAIKEN PERUSTA  (här på svenska)
 
Luin tässä eräänä iltana junassa kirjaa, jonka ystäväni oli lainannut minulle. Se oli Maria Schererin ”Någonting bättre är redan på väg” (Jotain parempaa on jo tulossa), ja muun muassa eräs jakso, joka käsitteli itsekunnioitusta, jäi vahvasti mieleen. Opettaja yritti turhaan selittää oppilaille, mitä itsekunnioitus on ja kuinka tärkeää se on. Sitten hän sai ajatuksen. Hän otti lompakostaan sileän satasen setelin ja kysyi, kuinka moni haluaisi sen. Kaikki läsnäolevat olivat tietysti valmiita.

Opettaja rutisti setelin pieneksi palloksi ja kysyi;”Haluatteko edelleen saada tämän?” Oppilaat halusivat. Nyt opettaja pudotti setelipallon lattialle ja alkoi polkea sitä jaloillaan. Sitten hän näytti ryppyistä, poljettua ja likaista seteliä. Oppilaat ilmoittivat, että he haluaisivat sen jatkuvasti hyvin mielellään, minkä jälkeen opettaja vielä kasteli setelin märäksi ja roiskutti mustetta sen päälle. ”Haluatteko sen vieläkin?”, opettaja kysyi. ”Tietysti”, vastasivat oppilaat innokkaina. ”Mutta miksi te haluaisitte likaisen, ryppyisen ja rikkinäisen setelin?” opettaja ihmetteli. ”Koska seteli on edelleen ihan yhtä arvokas”, vastasivat oppilaat.

Juuri tähän opettaja oli halunnutkin tulla. Kukaan meistä ei voi välttyä elämän kolhuilta, pettymyksiltä ja vastoinkäymisiltä. Riippumatta siitä, miten elämä meitä kohtelee, säilyy meidän alkuperäinen arvomme, meidän sisin arvomme, muuttumattomana. Se meillä on aina tallella. Niin kauan kuin pysymme tästä tietoisina, ei kukaan voi riistää meiltä kaikkein tärkeintä – itsekunnioitustamme, mikä on omakuvamme perusta. Ja omakuva on se mikä ratkaisee, miten toimimme täällä maailmassa.

………………………………………………………………………………………………Kuukauden kirja: Maria Scheerer “Någonting bättre är redan på väg” (2007). Kirjasta löytyy pieniä tarinoita, jotka ovat sekä helppolukuisia että mukaansa tempaisevia.
………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………Kuukauden sitaatti: Ihminen on sitä mitä hän uskoo (Anton Tsehov)………………………………………………………………………………………………

Rita Ahvenniemi
Pioneerintie 7, FIN-13500 Hämeenlinna | 044-0150649 | rita.ahvenniemi@sci.fi